دوشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۳
تولید محتواهای معرفتی بین‌المللی ناظر به نیازهای جوامع

حوزه/ مدیران مؤسسه البیان للتواصل و التاصیل و بنیاد بین‌المللی امامت با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی در جلسه دیدار مدیران مؤسسه البیان للتواصل و التاصیل با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات، ضمن اشاره به تمرکز این مؤسسه بین‌المللیبر حوزه شیعه شناسی و معارف شیعه اظهار داشت: معرفی خالص و بی‌پیرایه تشیع و پرهیز از افراط‌ و تفریط از مهم‌ترین اصول مؤسسه البیان للتواصل و التاصیل است؛ یعنی این مجموعه نه چیزی را از اندیشه تشیع سانسور می‌کند و نه مسیر افراط گیری را در پیش می‌گیرد.

وی در ادامه ضمن ارائه گزارشی از آخرین دستاوردهای مؤسسه البیان للتواصل و التاصیل با بیان این که پنج پروژه بزرگ شیعه را در دستور کار قرار داده‌ایم، خاطرنشان ساخت: تدوین موسوعه سی‌جلدی معارف شیعه و معرفی جامع تشیع برای جهانیان از جمله کلان پروژه‌های این مجموعه است که با همکاری محققان و استاتید در قالب سی عنوان اساسی تنظیم و تدوین شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی با بیان این که هر کدام از این عناوین به همت معروف‌ترین محققان حوزه علمیه نگاشته شده، تبیین بعدی از ابعاد تشیع را هدف‌گذاری نموده است، یادآور شد: در این سی جلد تقریباً هیچ وجه ای از تشیع نیست که یک جد برایش تعریف نشده باشد.

وی تدوین کتاب معرفی اجمالی عقاید شیعه در ۱۵ صفحه مبتنی بر بیان مهم‌ترین اندیشه‌های تشیع و ترجمه آن به زبان‌های مختلف را از دیگر دستاوردهای علمی این مجموعه برشمرد و اذعان داشت: تدوین اجماعات اعتقادی شیعه به همت دکتر نجارزادگان و با همکاری مؤسسه البیان از جمله آثاری است که در آن اشتراکات ۱۲۰ کتاب عقاید شیعه در طول ۱۲ قرن استخراج شده است.

رئیس مؤسسه البیان تحریر کامل عقاید شیعه مبتنی بر پالایش‌های پژوهشی را از دیگر رویکردهای مهم این مجموعه دانست و ابراز داشت: این کلان پروژه‌ها باهدف تبیین دقیق معارف و اندیشه شیعه و معرفی هویت شیعه در دستور کار قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی به کلان پروژه تحریر دانشگاهی دوره آموزشی تاریخ و فرهنگ تمدن شیعی مبتنی بر ارجاعات و مستندات علمی و ارائه آن به زبان‌های بین‌المللی اشاره نمود و اذعان داشت: یکی دیگر از کلان پروژه‌های مؤسسه البیان معرفی شخصیت‌های بزرگ شیعه و ارائه مهم‌ترین آثار علمی تشیع به زبان امروزی و برای مخاطب غیر شیعی عرصه بین‌الملل است.

وی به برگزاری دوره آموزشی جامعه جهانی تشیع در قالب وبینارهای اصلی با حضور کارشناسان جغرافیایی سیاسی منطقه در مؤسسه البیان اشاره نمود و یادآور شد: برپایی سمینارهای سالیانه گفتگوی شیعی شیعی باهدف فراهم‌سازی فرصت تبادل دیدگاه بزرگان و نخبگان شیعه از گرایش‌های مختلف از دیگر رویکردهایی است که موردتوجه قرار گرفته شده است.

رئیس بنیاد بین‌المللی امامت ضمن تأکید بر اهمیت محوری للتواصل و التاصیل با اشاره به این که یکی از مشکلات بزرگ تشیع فقدان گفتگوی رودررو با سایر مذاهب و اندیشه‌هاست، اظهار داشت: متأسفانه شیعه معمولاً در دنیا از زبان دیگران معرفی می‌شود؛ یعنی انقدری که دیگران ما را معرفی می‌کنند ما خودمان به‌صورت رودررو گفتگویی نداریم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن تأکید بر اهمیت توأمان تولید محتوای علمی و تربیت نیروی انسانی اندیشمند، گزارش از فعالیت‌های بنیاد بین‌المللی امامت، پژوهشکده امامت و انجمن علمی امامت حوزه ارائه نمود و یادآور شد: نگاه ما به بحث امامت مبتنی بر ادبیات امروز بین‌المللی دنبال می‌شود؛ یعنی چه‌کار کنیم ظرفیت‌های بین‌المللی اندیشه امامت را بشناسیم و هم در تعامل با تشیع و غیرشیعه، امامت را با زبان امروز و با ادبیات معرفتی شیعه معرفی کنیم.

وی به موضوع بهره‌گیری روش‌شناسی علمی در تبیین اندیشه‌های امامت و اندیشه‌های تشیع اشاره نمود و اذعان داشت: بحث شناسایی میراث تشیع در جهان از جمله رویکردهای افتخارآمیز بنیاد بین‌المللی امامت است؛ اولین پروژه آن بحث میراث شیعه با بیش از ۱۲ سال تلاش علمی در قالب برگزاری همایش بین‌المللی مدرسه لهکنو است که با همکاری دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در هندوستان، حوزه علمیه قم و مجموعه‌ای از مؤسسات دنبال می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی ترسیم نظام موضوعات دانش امامت و تدوین نرم‌افزار میراث شیعی نظام موضوعات در زبان فارسی و عربی را از دیگر دستاوردهای بنیاد بین‌المللی امامت دانست.

رئیس مؤسسه البیان در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت‌های مؤسسه معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام و رویکردهای علمی پژوهشکده و مرکز تخصصی آن اشاره نمود و اذعان داشت: راه‌اندازی رشته کلام امامیه در حوزه علمیه با رویکرد کلام توصیفی تبیینی ویژه سطوح ۳ و ۴ حوزه از جمله رویکردهای علمی و آموزشی مؤسسه معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام است.

وی با تأکید بر این که تشیع را باید با زبان خودش که اسلام اصیل است معرفی کنیم و حوزه تشیع به لحاظ محتوایی، نگاه‌ها و رویکردها تا رسیدن به عرصه بین‌المللی فاصله زیادی دارد، اظهار داشت: در مؤسسه البیان سعی نموده‌ایم تا میراث تولید شده در حوزه و دانشگاه را با نگاه به مسائل روز بین‌الملل اعم از حقوق بشر، خانواده، زن و... را به جامعه فرهیخته غیرمسلمان اهل مطالعه است تبیین نماییم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی در بخش پایانی سخنان خود از اعلام آمادگی مؤسسه البیان برای تولید محتواهای معرفتی کوتاه بین‌المللی ناظر به نیازهای جوامع در قالب‌های متنوع عرضه اعم از پادکست به زبان‌های مختلف خبر داد و اذعان داشت: باتوجه‌به اهمیت بحث وبینارها نیازمند ایجاد و تقویت پل ارتباطی با ظرفیت‌های حوزوی هستیم تا نیازهای انقلاب، نظام و تفکر شیعی را مبتنی بر رویکرد تمدنی پاسخ دهیم. تربیت نسل جوانی از محققان حوزوی آشنا به ظرفیت‌ها و الزامات فعالیت‌های بین‌الملل تنها بخشی از مهم‌ترین اقدامات مؤسسه البیان است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha